tisdag 20 mars 2012

Kulturpolitiken i Vänsterpartiet...

Dror Feiler diristade sig att lyfta frågan om kulturpolitiken i Vänsterpartiet genom att bjuda på en artikellänk till Norrländska Socialdemokraten. Handlade om hur Lars Ohly pekade ut en lämplig uppgift åt sig som kulturplitisk talesperson för partiet. Och tvingade ut Bengt Berg från den posten och platsen i Kulturutskottet. Modigt och angeläget, för ingen verkar våga diskutera hur det gick till. Kommentarströmmen är inte helt upplyftande för det moderna och öppna Vänsterpartiet tycker jag. Kolla själva.


Det är riktigt, vi diskuterar inte precis ofta kulturförståelse och -kvalitet inom vårt parti och vad det skulle kunna innebära.

Men bara därför borde vi ändå inte behöva avstå från att öppet kunna diskutera våra interna demokratiska processer, som i detta fall med plötsligt skifte av kulturpoltiska talespersoner. För många framstår processen som att en avsutten framträdande representant för partiet pekat på ett uppdrag han ska ha och valberedningen ordnar därefter det hela. Varför diskuterar vi inte detta öppet? Kan någon förklara detta utan att förfalla till förklaringar av förstelnad formalism?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar