måndag 31 maj 2010

Den israeliska ockupationsregimen har övergått till ren banditism på världshaven


Även från Vingåkers horisont, kan väl knappast den israeliska regimens fortsatta brott mot folkrätten i idag på morgonen kunna beskrivas som annat än ett blodbesudlat piratdåd. Konvojen med obeväpnade handelsfartyg med humanitär last på väg att undsätta det blockerade Gaza i Palestina överfölls av den israeliska statens krigsfartyg. När detta skriv är antalet mördade fredsaktivister fortfarande okänt, liksom antalet skadade. Siffror som nämnts i media är över 10 mördade och dussintals skadade.
Bakgrunden är naturligtvis att Israel är ockupationsmakten sen 40 år tillbaka som hånskrattar åt alla resolutioner i FN som fördömer ockupationen och de upprepade folkrättsbrotten mot det palestinska folket.
Israel är en apartheidregim som bygger höga murar som utestänger det palestinska folket från deras territorium och regelmässigt trakasserar dem som försöker ta sig till arbete och vård.
Israel är regimen som bryter mot alla internationella konventioner om att ockupationsmakter inte får annektera ockuperat territorium för bosättningar.
Israel är regimen där premiärminstrar har givit sina soldater direkta order om att lemlästa demonstranter och aktivt har stött folkmord.
Israel är regimen som har kärnvapen och vägrar underteckna några som helst konventioner om begränsningar och inspektioner på det området.

Sverige och EU har ytterst vänskapliga förbindelser med denna skurkregim och har dessutom givit den förmåner i handelsutbytet.
Till saken hör också att Sverige köper krigsmateriel av denna blodbesudlade regim. Det blir nu intressant om moderatalliansregeringen nöjer sig med några uttalanden om det senaste israeliska folkrättsbrottet under trycket av den interna israellobbyn eller mer konkret vågar inskrida mot denna avskyvärda regim. Men"intresset ljuger aldrig", som bekant.

Det vi har att vänta oss nu är naturligtvis att israelregimens stödgrupper i Sveriges mobiliseras för att återigen förklara att regimens brott mot folkrätten är ett rättmätigt sätt att försvara staten Israel och att alla som uttrycker sin avsky över dessa brott är antisemiter.

Läst ex vis i Aftonbladets nätupplaga hur moderata ungdomsförbundet ordförande och tillika partistyrelsemedlemmen Niklas Wykman försvarar det israeliska blodbadet.

Även om det plågade palestinska folket behöver allt stöd, får man nu inte glömma stödet till den israeliska fredsoppositionen när den davidsstjärnan på den israeliska flaggan håller på att ersättas av piratemblemet Jolly Roger.

1 kommentar:

  1. Kommentar den 1 juni när vidden av den israeliska piratattacken börjar bli alltmer klar och de svenska ledarskribenterna verkar vara samstämmigt kritiska: http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article7223371.ab

    SvaraRadera