onsdag 5 oktober 2011

Sverige - en banandemokrati?

Ytterligare argument till listan över varför den svenska monarkin ska förpassas till historiens skräphög:
Kungen delar ut medalj ut medalj till en av vår tids mest blodbesudlade diktatorer: den saudiska kungen. Det var han som nyligen lät han sina trupper krossa den bahreinska demokratirörelsen i blod, som låter piska sina kvinnliga undersåtar om de vågar köra bil och som häromveckan lät halshugga en sudanesisk man på anklagelsen om trolleri -  för övrigt bara en i raden som mist huvudet i år i denna medeltida dikatatur. Ska vårt arvstatsöverhuvud ha sådana kontakter?
Landets statsminister Reinfeldt lägger som vanligt huvudet på sne´ tittar in kameran och vägrar kommentera, landets utrikesminister Carl Bildt ironiserar över att folk tycker det är osmakligt av kungen. Han rör sig ju i den stora världen och hur man mååste föra sig.
Fördelen med dåliga svenska regeringar är att man kan byta ut dem efter allmänna val. Nackdelen med en kunglig statschef, som i svensk odemokratisk ordning ärver sitt ämbete, är att han kan vara hur omdömeslös som helst utan att vi kan bli av med honom. Sverige - en banandemokrati?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar